Skip to content
Skara ishall entré
Skara ishall entré

Skara Ishall

Beställare Skara Kommun
Utfört 2015–2016
Ort Skara
Uppdrag Tillbyggnad och ombyggnad av Skara ishall med nya entré, förråd och omklädningsrum
Team Susanna Ringnér (A, uppdragsansvarig), Päivi (A), Ulrik Neuendorf (A), Sofia Ahlgren (A), Mikael Broberg (L), Sebastian Pauly (A), Åsa Hultgren (A).

Åt Skara ishall, där man kan åka skridskor året om har Radar projekterat en ny tillgänglig entré, nya förråd och nya omklädningsrum.

Skara ishall är en mycket populär lägerdestination bland Sveriges hockey- och konståkningsklubbar då hallen har öppet sommartid. Hallen består av 2 rinkar, en stor (60 x 30 meter) och en liten (30 x 12 meter). Den stora hockeyrinken har en ståläktare för 350 åskådare.

2015 fick Radar uppdraget att se över den befintliga entrén till hallen, invändiga omklädningsrum och komplettera hallen med nya förrådsutrymmen av Skara kommun.

Utmaningen med den nya entrén var dels nivåskillnaden och att synliggöra entrén åt två håll. Lösningen blev en entrébyggnad formad av sin funktion, att tydliggöra och tillgängliggöra entrén samt att välkomna gäster från två håll. Invändigt finns en mindre gradäng för alla åkare att sitta i ihop med info om vad som är på gång i hallen och en lyftplatta för tillgänglighet.

Utvändigt är hallen klädd med röd träpanel och rött plåttak för att tydliggöra formen och tillägget i förhållande till den befintliga hallen.

I uppdraget har Radar ansvarat för att ta fram ett bygglov och ett förfrågningsunderlag för en generalentreprenad. Entreprenör var Skanska.

Sök