Skip to content

Ungdomsmottagning Nordmanna VC, Kungälv

Beställare Närhälsan och VG Region
Utfört 2014
Ort Kungälv
Uppdrag Inredning, renovering av ytskikt av nedgången mottagning
Team Sophia Thurfjell, (I)

Nordmannatorgets vårdcentral är byggd på 1970-talet och har inte genomgått några omfattande upprustningar sedan dess. Den befintliga ungdomsmottagningen var mycket opersonlig och sliten, och de publika delarna saknade dessutom direkt dagsljus.

Vårt arbete med renovering av ytskikt och inredningen har syftat till att göra mottagningen mer målgruppsanpassad, mer välkomnande, hemlik och passande för tonåringar och yngre vuxna, inte så institutionslik och kal. Allt för att öka trivseln och tryggheten för de ungdomar som besöker mottagningen.Vi har arbetat med kraftiga pigga kulörer på väggar och golv.

Flera av mottagningens möbler togs tillvara och kunde återanvändas bla soffan, fåtöljer och flera stolar, annat har fått köpas nytt. I likhet med flera av våra andra vårdprojekt har vårt uppdrag även omfattat leverans och montage och avslutande styling av förslaget.

För att göra mottagningen än mer hemlik har flera besök gjorts på secondhandbutiker för att hitta rätt rekvisita, keramik och div annat passande för utsmyckning. Allt för att försöka göra så tankar skingras och lätta upp ett besök som kan vara jobbigt.

I detta projektet gjordes även en mindre vägg tavelvägg med ramar från secondhandbutiker, som fylldes med olika sorters kondomer.

Bilder av fotograf Bert Leandersson

Sök