Skip to content

BVC mottagning Solgärde VC, Kungälv

Beställare Närhälsan
Utfört 2014
Ort Kungälv
Uppdrag Arkitekt, inredning samt projekteringsledning. Sakkunnighetsutlåtande avseende tillgänglighet
Team Pär Thurfjell (A), Sophia Thurfjell, (Inredningsarkitekt, Illustrationer på glas, textil utsmyckning)

Projektet omfattar två mottagningar en BVC- och en Mödra- och Barnhälsovårdspsykologmottagning, dessa ligger bredvid varandra och har en gemensam entré. Mellan entrén och resp mottagning löper en glasvägg med frostad folie för att minska insyn men som ändå släpper in ljus i lokalen, på glaset har vi illustrerat barn i olika åldrar. Byggnaden är relativt nybyggd och i samma vårdcentral har vi även gestaltat ett konferensrum och mottagningar för BUP, Barn- och ungdomsmedicin samt en Rehabmottagning.

Miljön är gestaltad med tanke på att både barn, syskon och föräldrar ska trivas och känna sig hemma och välkomna.  En härlig lekhörna med rutschkana, ett litet barnkök där det ”lagas” mycket mat och runt bord vid en pelare där barn kan sitta och rita och pussla.

För att göra mottagningarna mer hemlika och trevliga brukar vi även leverera stora delar av våra inredningsförslag och även styla lokalerna med rekvisita från secondhandbutiker. Denna mottagning har fått en specialdesignad inredningstextil i den lugna amningshörnan, där det även är lite dämpad mysig belysning, för att skapa lugn och ro. Vi har även levererat möbler och snickerier.

Sök