Skip to content

Hemköp nominerat till arkitekturpris

Hemköp i Särö centrum har blivit nominerat till Kungsbacka kommuns arkitekturpris i kategorin Stadsmiljö, 2022. Vi har ritat om- och tillbyggnaden tillsammans med och på uppdrag av Fastighetsägare JNP Fastighets AB.

Vi känner oss stolta att ha blivit utvalda för att ha bidragit till en trivsammare stadsmiljö i Kungsbacka. Den 16 september presenteras vinnarna i de bägge kategorierna, Stadsmiljö resp Bostäder på Tjolöholms slott.

Radar har arbetat sedan starten av projektet under utvecklingen av detaljplanen och sen vidare med bygglov och projektering. 

Syftet med den om- och tillbyggnad som har genomförts har varit att öka och modernisera butiken men också att gestalta en attraktiv och inbjudande exteriör som utvecklar hela centrumområdet. Ett enhetligt utseende där en naturfärgad träfasad klär hela butiken och där skyltprogram integrerats ger ett modernt och stilfullt utseende som lyfter fram butiken på platsen.

Butiken har genomgått en omfattande interiör omvandling där bl.a. handelsytan har ökat och optimerats, lager- och lastzon har tillkommit och personalutrymmena har fräschats upp. En ny extern fiskbutiken har också tillkommit och blivit en del av lokalerna och det erbjudande som Särö centrum innebär för de närboende. Omvandlingen har inneburit ett försäljningslyft för butiksinnehavaren och kunderna har varit mycket positiva till den nya butiken.

Läs mer om projektet Hemköp

Sök